Overloon War Chronicles (NLD-1944)

Stichting Overloon War Chronicles werd eind 2020 opgericht als Werkgroep Overloon War Cemetery. Hoofddoel op dat moment was de foto’s en verhalen te achterhalen van alle 281 op de Commonwealth War Graves Commission-begraafplaats in Overloon begraven gesneuvelden militairen: 280 Britten en 1 Nederlander.
Maar aangezien vanuit de werkgroep al snel meer initiatieven en doelen ontstonden los van het kerkhof dekte de naam van de werkgroep niet alles meer.

Er werd gekozen om de werkgroep om te zetten naar een stichting om de werkgroep officiëler te maken en om alle projecten, nu en in de toekomst, onder de stichting te kunnen plaatsen. Daartoe werd op 7 juli 2021 Stichting Overloon War Chronicles opgericht. Onder deze stichting wordt de diversiteit aan taken en projecten, expertise en specialistische kennis samengebracht en gecoördineerd. Al onze projecten hebben tot basisdoel de geschiedenis aan de Slag om Overloon en Venray levend te houden, uit te dragen. Zowel nationaal als internationaal, mede gericht op de toekomstige generaties.

Klik hier voor de website van Stichting Overloon War Chronicles.